H. Gül Kolaylı'nın 28.2.2007 tarihinde
 Bursa Hakimiyet Gazetesinde
yayımlanan yazısından....


 

 

 

......................................
    “wwww.bursadakultur.com” sitesine aslında daha önce değinmeliydim... (editörün notu: bu yazının yayınlandığı tarihte sitemiz.com uzantılıydı). Kaynak olarak, defalarca yararlandığım bir site. Osman Şevki Uludağ’a ait bilgilerden bir kısmına bu siteden ulaşmak mümkün.
    Ayrıca, Bursa kültür coğrafyasının adeta haritasını çıkaran sitede şehre dair kültür, sanat, tarih bağlamında pek çok bilgiye ulaşmak mümkün.
    Ayrıca güncel gelişmeleri de “www.bursadakultur.com” aracılığıyla izleyebiliyorsunuz.
    Sitede; Bursa’daki kültür merkezlerini, kültürel dernekleri, spor kurumları, sanat merkezleri, müzeleri; Bursa kitaplarını, Bursa’nın tarihi, coğrafyası; Bursa’da tiyatro, plastik sanatlar, fotoğraf, senfoni, dans, sinema, edebiyat, kitabevleri, resim, kütüphaneler, süreli yayınlar, kültür yazıları, kültür gezileri, kültür haberleri, festivaller gibi çok çeşitli konular yer alıyor.
     Hatta şehrin haftalık, aylık kültür sanat güncesini izlemek de mümkün bu sitede; örneğin hangi film nerede gösterimde? AVP’de ne oynuyor? Karagöz Sanatevi, Şehir Kütüphanesi’ndeki, Konak Kültürevi’ndeki, Tayyare Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler, kültür ve doğa gezileri nerelere yapılıyor? Kültür ve sanat yarışmaları, hepsi var...
    Site kurucuları, yaptıkları bu güzel işin gerekçelerini şöyle açıklıyorlar:
“Yeri geldiğinde kentimizin Türkiye’nin 4.büyük şehri olduğunu gururlanarak (?) söyleriz. Fakat konu kültür sanat etkinliklerine gelince, bu tür etkinliklerin yetersiz ve dağınık, bu tür etkinliklerde bulunan çevrelerin ise birbirinden habersiz ve dağınık olduğunu görmezden geliriz. Yenilerde yapılan bir anket çalışması Bursa’nın nüfusunun % 41 inin ilkokul mezunu olduğunu ortaya çıkardı. Böyle bir ortamda kültür sanat etkinlikleri açısından umutlu olmak zor. Fakat yine de “iyi ki var” diyeceğimiz oluşumlar “çok güzel oldu” dediğimiz etkinliklere imza atıyorlar. Site, bu kişileri, kurumları ve etkinliklerini derli toplu bir şekilde tanıtabilme ihtiyacından doğdu.
    İkinci amacımız “kentlilik bilincinin” oluşmasına katkı sağlamaktır. Yaşayanlarının karnını doyuran bu kentin, zihinlerin ve ruhların doyumunu sağlamasına da yardımcı olmaya çalışıyoruz.
   
Eksikliğimiz mutlaka vardır.Fakat iyi niyetli çabanın esas olduğuna inanıyoruz. Hayatın çok renkliliği içinde kültürle ilişkide olan herkese eşit mesafede durarak sitenin sayfalarında yaşam hakkı tanıyoruz. Bursa’nın kültür hayatında yeri olması gereken herkese açığız. İletişim adresimizden bize ulaşabilirsiniz. Önerilerinizle bize yardımcı olmanızı bekliyoruz. Siz Bursa’nın “Kültür insanları”! Yeriniz burası, Hoş geldiniz.

 

Bu sitenin son güncelleştirilme tarihi 22/10/22